El Museu del Palmito d'Aldaia (MUPA) es troba a la Casa de la Llotgeta. El MUPA és el primer i únic museu d'Espanya dedicat a l'artesania del palmilto i, des de 2015, pertany al Sistema Valencià de Museus.
Es tracta d'un edifici que data d'entre final del segle XVI i principi del segle XVII, l'ús original del qual era el d'una casa senyorial, propietat dels comtes de Nules. Suposa un exemple d'arquitectura civil renaixentista i en esta destaquen especialment els arcs de la seua façana. La rehabilitació de l'edifici es va dur a terme l'any 2011.
Actualment, alberga una mostra etnològica i artística de palmitos i és el centre de difusió de l'artesania i l'art del palmito d'Aldaia i de la Comunitat Valenciana.
El palmito és una joia que fusiona a la perfecció l'artesania, l'art i la funcionalitat. Representa la feina ben feta dels artesans ventallers valencians. Reconegut internacionalment com un objecte de qualitat extraordinària.
En la col·lecció s'hi inclou una extensa representació de palmitos antics i actuals, amb cronologies que van des del segle XVIII fins a l'actualitat. Es conserva també un ampli repertori de maquinària tradicional, peces i eines típiques del procés d'elaboració del palmito. Una col·lecció extraordinària en la qual es poden apreciar els diferents estils, les modes i els materials utilitzats al llarg de la seua història.
La major riquesa del museu prové de les cessions i donacions que ha anat rebent. El museu disposa d'un conjunt de béns format per més de 350 palmitos, màquines i eines típiques per a l'elaboració del palmito, els quals conformen un important patrimoni de gran valor artístic, històric i etnològic. Tots els palmitos del MUPA destaquen bé pel seu valor històric, la seua singularitat, el seu simbolisme, el procés d'elaboració o els materials utilitzats en la seua realització.