Davant del Convent de Sant Doménec, que forma part de l'entorn de la històrica plaça de Tetuan, es troba el palau dels comtes de Cervelló, edifici de singular importància en la història contemporània de la ciutat, ja que va ser residència de reis i personatges il·lustres durant el segle XIX. Durant la invasió de la ciutat s'hi va instal·lar el mariscal Suchet i, entre les seues parets, Ferran VII va abolir la Constitució de Cadis de 1812 i va restaurar l'absolutisme. També la reina regent Maria Cristina i Isabel II van viure al palau en diverses ocasions.
L'edifici va ser construït al segle XVIII pels comtes de Cervelló. En l'actualitat, només es conserva la façana amb el seu aspecte original, d'estil neoclàssic, flanquejada per dues torres i amb dos pisos de balcons. L'edifici va ser recentment restaurat, tornant l'ambient palatí als salons de la planta noble, on destaca la «Galeria Borbònica».
El palau acull a la segona planta l'Arxiu Històric Municipal, creat el 1238, un dels més antics, complets i ben conservats d'Europa, i la Biblioteca Municipal Serrano Morales.
La planta baixa de l'edifici ha estat habilitada com a museu amb exposicions. La primera, el Palau de Cervelló, seu de personatges il·lustres durant el segle XIX, mostra de forma intimista i amb una certa estètica huitcentista, els avatars històrics esdevinguts al palau. Ací es pot veure la reproducció del quadre de Galvién titulat «Besamans d'Isabel II al Palau de Cervelló l'any 1858» (oli sobre llenç de meitat del segle XIX) amb motiu de la presentació de Ferran VII. En el quadre s'hi observen dones valencianes amb vestits típics i cistelles amb madeixes de seda. En la segona, El Tresor de la Memòria, s'hi exhibeix una part dels rics fons de l'Arxiu Municipal.
Algunes de les sales del palau estan recobertes amb tela ignífuga feta per Garín, que reproduïx els antics dissenys dels teixits de seda. Així mateix, poden visitar els salons huitcentistes amb la seua decoració original, on es troba el mobiliari i els estris d'ús entapissats en seda.