FAVA365, el Festival de les Arts de Vilanova d'Alcolea , és un festival d'art multidisciplinari que tracta una temàtica concreta en cada edició: arts escèniques, arts plàstiques visuals, etc. Cada edició inclou tallers formatius, multitud de projectes i residències artístiques i col·laboratives, tertúlies, exposicions, actuacions, visites i excursions, entre altres propostes.
FAVA365 pretén ser un procés de formació, gaudi i aproximació al món de les arts. D'esta manera, s’entén com un viatge d'aprenentatge tant a nivell individual com col·lectiu, així com de transformació del paisatge. Com tots els processos, tindrà un objectiu final (un resultat): un cap de setmana gran (durant el mes d'abril) on es mostrarà, es participarà i es disfrutarà d'allò que s’ha aprés, assimilat i creat durant els 365 dies de FAVA. Reivindicant el procés, FAVA365 serà un festival diferent els 365 dies de l’any, perquè durant tot l'any hi haurà intervencions.
El festival naix com un projecte participatiu que comptarà amb la implicació de diferents actors que col·laboraran amb el disseny, la programació, l'avaluació o formaran part de les activitats i accions que tindran lloc durant l'any. Esta iniciativa implica els veïns així com diferents artistes a través de residències artístiques.
D'altra banda, FAVA365 compta amb el programa de Residències Artístiques, dirigit a àmbits artístics culturals sense estar restringit a disciplines concretes, i inclou, entre altres, arts escèniques, arts plàstiques, arts visuals, performance, art públic, disseny, música i art sonor, etc. Amb este programa, el FAVA365 pretén incentivar la investigació i la producció artística, contribuir a la promoció dels creadors i promoure la mobilitat d'artistes i d’altres professionals de la cultura.
El festival se celebra a Vilanova d'Alcolea, municipi de l'interior de Castelló que forma part de la comarca de la Plana Alta. A nivell turístic, Vilanova d'Alcolea es recolza en productes tradicionals de l'interior castellonenc, com l'entorn natural i agrari, el patrimoni (via Augusta, jaciment romà d'Ildum , jaciments arqueològics, església, campanar, calvari, el patrimoni etnològic i festiu, els molins i el patrimoni hidràulic, la pedra seca, etc.), al qual s'afegeixen altres elements de caràcter més singular, com ara les oliveres mil·lenàries (comunes a la comarca i a altres comarques veïnes, però més comunes en l'entorn valencià).